دندان درآوردن نوزاد | زمان و علائم دندان درآوردن نوزاد

پنجشنبه 22 آبان 1399
0:06
پرهام

آموزش صحیح و اصولی به مادران، یکی از بهترین راهکارهایی است که می‌تواند سلامت نوزادان را تضمین کند. فرآیند رشد دندان‌ها و دندان درآوردن نوزاد نیز از جمله این مسائل است که مادران با داشتن اطلاعات کافی و لازم در این مورد، می‌توانند از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری ‌کنند. در این بین مادران گرامی از انجام اقدامات هیجانی و غیراصولی خودداری کنند تا فرآیند رشد دندان‌های نوزاد با مشکلی مواجه نشود. برای آگاهی بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. همچنین مشاوره کودک می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.

منبع: دندان درآوردن نوزاد | زمان و علائم دندان درآوردن نوزاد

آموزش صحیح و اصولی به مادران، یکی از بهترین راهکارهایی است که می‌تواند سلامت نوزادان را تضمین کند. فرآیند رشد دندان‌ها و دندان درآوردن نوزاد نیز از جمله این مسائل است که مادران با داشتن اطلاعات کافی و لازم در این مورد، می‌توانند از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری ‌کنند. در این بین مادران گرامی از انجام اقدامات هیجانی و غیراصولی خودداری کنند تا فرآیند رشد دندان‌های نوزاد با مشکلی مواجه نشود. برای آگاهی بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. همچنین مشاوره کودک می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.

منبع: دندان درآوردن نوزاد | زمان و علائم دندان درآوردن نوزاد

دندان درآوردن نوزادان
دندان درآوردن در نوزادان با خارش لثه شروع می‌شود. این روند از نوزادی به نوزاد دیگر متفاوت است. برخی از دندانپزشکان معتقد هستند سرعت دندان درآوردن در نوزادان ارثی است و ممکن است برخی زود و برخی دیرتر نسبت به بقیه دندان درآورند. با این حال در مورد این موضوع مادران باید نکاتی را بدانند و رعایت کنند تا این فرآیند با مشکلات کمتری همراه باشد. در ادامه به بررسی این نکات خواهیم پرداخت.

برای آگاهی بیشتر در زمینه رشد کودک یک ساله کلیک کنید.

1- ترتیب رشد دندان‌ها در نوزادان
ترتیب رشد دندان‌های نوزادان نیز شبیه به یکدیگر نیست. در بیشتر نوزادان ابتدا دو دندان بالایی و یا دو دندان پایینی شروع به رشد می‌کنند. در برخی از آنان ممکن است همزمان چند دندان شروع به رشد کند. اما رایج‌ترین شکل رشد دندان به تعداد کم یعنی دو دندان در پایین و یا دو دندان در بالا است.

2- علائم فیزیکی دندان درآوردن نوزاد
در همه نوزادان دندان درآوردن همراه با علائمی است. نشانه‌هایی چون خارش لثه، بی‌قراری در شب، گاهی تغییر موقت رنگ مدفوع، تب، گریه‌های وقت و بی وقت، تاول‌های خفیف تا کمی شدید در لثه، گونه‌های قرمز، بیرون ریزی آب دهان و التهاب جزء این علائم هستند.

برای آشنایی بیشتر در زمینه آرام کردن نوزاد کلیک کنید.

3- کاهش خارش لثه در نوزادان
همانطور که گفتیم نوزادان در این دوران با علائمی مواجه می‌شوند. به گفته‌ یک دندانپزشک متخصص، نوزادان درد زیادی را دریافت نمی‌کنند. بیشترین چیزی که باعث ناراحتی و بی قراری‎شان می‌شود خارش لثه است. این اتفاق احساس ناخوشایندی را برای نوزاد به وجود می‌آورد از این رو آن‌ها اشیا را در داخل دهان خود قرار داده و فشار می‌دهند. البته ژل‌هایی بهداشتی در داروخانه‌ها موجود است که می‌تواند به کاهش این احساس ناخوشایند در نوزادان کمک کند.

4- استفاده از دندان‌گیرها برای کاهش درد در هنگام دندان درآوردن نوزاد
انواع و اقسام دندان‌گیرها برای کاهش درد و خارش لثه نوزادان در بازار وجود دارد. اما نکته‌ای که شامل حال بیشتر دندان‌گیرها می‌شود، عدم بهداشتی بودن آن است. اگر بتوانید دندان‌گیری پیدا کنید که به راحتی شسته، استریل و ضدعفونی شود می‌تواند تا حد چشمگیری در کاهش درد دندان درآوردن نوزاد مؤثر باشد. از طرفی نوزادان برای کاهش این ناراحتی و داشتن احساس بهتر هر چیزی را در دهان خود می‌کنند. به عنوان والدین باید بسیار مراقب این موضوع باشید تا چیزی در دهان نکنند که باعث خفگی‌شان شود.

5- تغذیه مناسب برای کاهش ناراحتی هنگام دندان درآوردن نوزادان
بهترین تغذیه برای نوزادان تا دو سالگی شیر مادر است و والدین در کنار آن می‌توانند از غذاهای کمکی نیز استفاده کنند. از طرفی محققان نیز ثابت کرده‌اند نوزادانی که شیر مادر می‌خورند در جریان دندان درآوردن با عوارض کمتری رو به رو می‌شوند چون سیستم ایمنی قوی‌تری نسبت به سایر نوزادانی دارند که از شیر مادر استفاده نمی‌کنند.

از جمله نکات مهم این است که از دادن تنقلات مصنوعی، آبنبات‌ها و یا هر چیزی که غیرطبیعی و غیراستاندارد است به نوزاد خودداری کنید. ضمن داشتن عوارض خطرناک، فرآیند دندان درآوردن نوزاد را با مشکلات بیشتری مواجه می‌کند. در این بین باورهایی نیز وجود دارند که پایه‌ علمی نداشته و می‌توانند جان نوزاد را به خاطر دندان درآوردن به خطر بیاندازند. مثلاً برخی معتقدند اگر یک تکه گوشت کباب شده به نوزاد دهند تا به لثه‌های خود بزند و یا آن را با لثه‌های خود فشار دهد، دردش متوقف می‌شود. این کار خطرات بسیار زیادی را به همراه دارد ممکن است نوزاد گوشت را ببلعد و یا گوشت آلوده باشد که هر دو جان نوزاد را به خطر می‌اندازند. لطفاً از اقدامات غیراصولی در مورد دندان‌های نوزادان خود اکیداً خودداری کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تغذیه نوزاد تا شش ماهگی کلیک کنید.


دندان‌های مادرزادی در نوزادان
در موارد بسیار نادر برخی از نوزادان با یک تا چند دندان متولد می‌شوند. این موضوع می‌تواند برای آن‌ها مشکل ایجاد کند. معمولاً شکل و رنگ این دندان‌ها استاندارد نیست. در صورتی که پزشک متخصص تشخیص دهد که کشیدن دندان به نفع شرایط عمومی نوزاد است، این کار را انجام دهید. از آنجایی که این دندان‌ها سست هستند، در فرآیند کشیدن دندان، نوزاد زیاد اذیت نخواهد شد.


سؤالات متداول در مورد دندان درآوردن نوزاد
آیا همه نوزادان با مشکلات زیادی رو به رو می‌شوند؟
خیر. بدن هر نوزادی با نوزاد دیگر متفاوت است. دندان درآوردن نوزاد یک فرآیند طبیعی است و اصولاً تغییراتی نیز در حالت‌های یک نوزاد ایجاد می‌کند، اما بسته به نوع تغذیه و دخالت عامل ژنتیک برخی از نوزادان با کمترین اذیتی صاحب دندان‌های شیری می‌شوند. مابقی نوزادانی که دچار ناراحتی می‌شوند با اقدامات مادر و مراجعه به پزشک می‌توانند این دوران را به شیرینی پشت سر بگذارند.

آیا منجمد کردن پستانک می‌تواند به کاهش ناراحتی دندان و لثه نوزاد منجر شود؟
بله. اگر نوزاد شما پستانک استفاده می‌کند، ضمن رعایت نکات بهداشتی می‌توانید پستانک را در فریزر قرار دهید تا منجمد شود. وقتی نوزاد پستانک منجمد شده را مک می‌زند، سرمایی که در آن وجود دارد باعث کاهش ناراحتی‌ها و کم شدن درد می‌شود. سرمای پستانک به عنوان یک نوع بی‌حسی موضعی برای نوزاد عمل می‌کند.

برای آگاهی بیشتر در زمینه استفاده از پستانک کلیک کنید.


برای دریافت مشاوره در زمینه نوزاد و کودک می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع: دندان درآوردن نوزاد | زمان و علائم دندان درآوردن نوزاد


[ بازدید : 47 ] [ امتیاز : 0 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مشاوره روانشناسی است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]