روش‌های درمان ناباروری

دوشنبه 11 اسفند 1399
12:10
پرهام

بچه دار شدن مسئله‌ای است که خیلی از زن و شوهرها آرزوی آن را دارند؛ اما متاسفانه ناباروری این آرزو را از برخی از آن‌ها می‌گیرد و زوجین را به فکر راهکارهای درمان ناباروری وادار می‌کند. خوشبختانه امروزه ناباروری درمان‌های مخصوص به خود را دارد و در این زمینه مراجعه به پزشک برای تشخیص و علت ناباروری ضرورت دارد. ناباروی هم در زنان و هم در مردان ممکن است وجود داشته‌ باشد. علل ناباروری در زنان و مردان متفاوت است اما در هر دو قابل درمان می‌باشد. در ادامه علل ناباروری و درمان‌های دارویی، پزشکی و جراحی و برخی از درمان‌های خانگی را توضیح داده‌ایم. در جلسات مشاوره خانواده می‌توانید با روانشناس متخصص درباره ناباروری مشورت کنید و در کنار آن به کاهش تنش‌های موجود در فضای خانه کمک نمایید.

منبع: روش‌های درمان ناباروری

بچه دار شدن مسئله‌ای است که خیلی از زن و شوهرها آرزوی آن را دارند؛ اما متاسفانه ناباروری این آرزو را از برخی از آن‌ها می‌گیرد و زوجین را به فکر راهکارهای درمان ناباروری وادار می‌کند. خوشبختانه امروزه ناباروری درمان‌های مخصوص به خود را دارد و در این زمینه مراجعه به پزشک برای تشخیص و علت ناباروری ضرورت دارد. ناباروی هم در زنان و هم در مردان ممکن است وجود داشته‌ باشد. علل ناباروری در زنان و مردان متفاوت است اما در هر دو قابل درمان می‌باشد. در ادامه علل ناباروری و درمان‌های دارویی، پزشکی و جراحی و برخی از درمان‌های خانگی را توضیح داده‌ایم. در جلسات مشاوره خانواده می‌توانید با روانشناس متخصص درباره ناباروری مشورت کنید و در کنار آن به کاهش تنش‌های موجود در فضای خانه کمک نمایید.

منبع: روش‌های درمان ناباروری

مفهوم ناباروری و اهمیت درمان
اگر زوجی پس از یک سال برقراری رابطه جنسی منظم و بدون استفاد از روش‌های پیشگیری بارداری، صاحب فرزند نشوند احتمال اینکه تشخیص ناباروری در آن‌ها داده شود بسیار زیاد است. البته این در مورد خانم‌هایی است که زیر 35 سال سن دارند. در مورد خانم‌های بالای 35 سال بعد از 6 ماه باید به پزشک مراجعه کنند. در ناباروری ثانویه زن و شوهر فرزند اول خود را بدون مشکل به دنیا می‌آورند اما برای فرزند دوم دچار ناباروری می‌شوند. برخلاف تصور گذشتگان که ناباروری را به زن نسبت می‌دادند، مشکل ناباروری می‌تواند هم از زن باشد و هم از مرد. خوشبختانه ناباروری به معنای بچه‌دار نشدن به صورت دائمی نیست و پس از تشخیص و شناسایی به موقع علل ناباروی قابل درمان است.


ناباروری در زنان : دلایل اصلی
ناباروری زنان دلایل بسیار پیچیده‌ای دارد و گاه تشخیص علت اصلی به سادگی میسر نیست. در اینجا به سه دلیل اصلی ناباروری در زنان اشاره می‌کنیم. برای آگاهی بیشتر درباره دلایل ناباروری در مردان و زنان کلیک کنید.

1. مشکلات تخمک‌گذاری
اختلال در تخمک‌گذاری عمده‌ترین دلیل ناباروری در زنان است. 39 درصد از علل ناباروری در زنان به این دلیل رخ می‌دهد که یا تخمک‌گذاری به صورت نامنظم است و یا خیلی کم است. بنابراین باعث می‌شود فرد عادت ماهانه نشود و یا عادت ماهانه‌ او غیرمنظم باشد. در برخی خانم‌ها با این که عادت ماهانه می‌شوند اما مشکلاتی در تخمک‌گذاری آن‌ها وجود دارد. عدم تخمک‌گذاری مناسب باعث می‌شود فرآیند لقاح و به دنبال آن بارداری صورت نگیرد.

2. اختلالات رحمی
لوله‌های رحمی راه ارتباطی برای رسیدن اسپرم‌ به تخمک است. در برخی خانم‌ها تخمک‌گذاری انجام می‌شود اما لوله‌های رحمی به دلایل ژنتیکی مسدود هستند و یا به طور کامل باز نمی‌شوند به همین دلیل اسپرم به تخمک نمی‌رسد و عمل لقاح صورت نمی‌گیرد. بسته‌بودن لوله‌های رحمی می‌تواند به دلیل عفونت، آندومتريوز و يا چسبندگی‌های بعد ازعمل جراحی باشند. این احتمال نیز وجود دارد که لوله‌های رحمی بعد از زایمان اول بسته شوند. اختلال در لوله‌های رحمی 30 درصد از علل ناباروری در زنان را به خود اختصاص می‌دهد. علل دیگر در مشکلات رحمی بروز آندومتریوز است که در آن سنگفرش رحم بیش از حد رشد می‌کند و لوله‌ها را می‌پوشاند به همین دلیل تخمک گذاری اتفاق نمی‌افتد. از دیگر علل می‌توان به ناهنجاری‌های گردن رحم، کیفیت نامناسب ترشحات رحم، تومورهای بدخیم رحم و یا زخم بر روی دیواره‌ رحم اشاره کرد که لازم است برای درمان ناباروری به این علل توجه کرد.

3. مشکلات مربوط به دستگاه ایمنی بدن
مشکلات مربوط به دستگاه ایمنی بدن نقش بسیار زیادی در ناباروری خانم‌ها دارد. در بدن برخی از خانم‌ها دستگاه ایمنی به گونه‌ای عمل می‌کند که برای محافظت ماده‌ای به نام آنتی بادی ترشح می‌شود و کار آن این است که اسپرم‌هایی که وارد بدن می‌شود از بین می‌برد و یا آن‌ها را غیرفعال می‌کند. حتی در مواقعی سبب سقط جنین می‌شود. تشخیص این بیماری و درمان آن کمی مشکل است اما قابل حل می‌باشد.

علل ناباوری در مردان
تعداد کم اسپرم، عدم بلوغ اسپرم، شكل غيرطبيعی اسپرم، عدم توانايی حركت مناسب اسپرم از عواملی هستند که موجب ناباروری در مردان می‌شوند و شانس تشکیل لقاح را کاهش می‌دهند. علاوه‌بر این‌ها بیماری‌های عفونی و اختلالات هورمونی باعث افزایش اختلالات مربوط به اسپرم و ناباروری در مردان می‌شود. در بدن برخی مردان نیز آنتی بادی ترشح می‌شود که علیه اسپرم‌ها عمل می‌کنند و آن‌ها را از بین می‌برند و یا باعث به‌هم چسبیدن آن‌ها می‌شود. آبکی شدن اسپرم، بسته بودن لوله های خروج اسپرم، ناتوانی جنسی و يا انزال زودرس نیز در ناباروری مردان تاثیر دارد.

برای اطلاع بیشتر درباره آبکی شدن اسپرم و انزال زودرس کلیک کنید.

موارد خطرسازی که باعث ناباروری می‌شوند
مصرف سیگار و دخانیات به میزان زیادی برای تخمدان‌ها مضر است. همچنین مواد شیمایی و نیکوتین در تولید استروژن دخالت می‌کند و آن را در بروز ناهنجاری‌های ژنتیکی مستعد می‌سازد. به همین منظور یکی از اصول پیشگیری از ناباروری ترک دخانیات و ورزش کردن است. اما باید توجه داشت ورزش‌های سنگین و مدام مانند دو ماراتن خود از عوامل ناباروری در زنان است. کار با مواد شیمیایی مانند رنگ‌ها، گازهای بیهوشی، حشره‌کش‌ها، آفت‌کش‌ها، آلاینده‌های محیطی از موارد خطرناکی هستند که حرکت و فعالیت اسپرم‌ها را کند می‌‌کنند و باعث ناباروری می‌شوند. افزایش بیش‌از حد وزن بدن در خانم‌ها باعث ناباروری در آن‌ها می‌شود. امواج تلفن همراه، رادیو، تلویزیون تاثیر بسیار زیادی بر ناباروری دارند. اگر تصمیم به بچه‌دار شدن دارید تا حد ممکن از این موارد دوری کنید. امواج الکترومغناطیسی بر تکثیر و فعالیت سلول‌ها و همچنین کیفیت اسپرم‌ها و تخمک‌ها تاثیر می‌گذارد.

درمان دارویی ناباروری
درمان‌های دارویی برای زنانی به کار می‌رود که مشکلاتی در تخمک‌گذاری و یا تنبلی تخمدان دارند. داروهایی که پزشک در این مورد تجویز می‌کند معمولا شامل کلومیفن سیترات، لتروزول یا گنادوتروپین می‌شود. بعد از مصرف دوره‌هایی از دارو پزشک از زو‌ج‌ها می‌خواهد تا دوباره برای بچه‌دار شدن اقدام کنند. داروها تعداد تخمک‌گذاری را افزایش می‌دهند و از این طریق شانس باروری نیز افزایش پیدا می‌کند. پزشک در طول درمان با سونوگرافی واژینال تعداد فولیکول‌ها و تخمک‌های آزاد شده را بررسی می‌کند.

درمان ناباروری با تلقیح داخل رحمی اسپرم
در مواردی که مشکل ناباروری به دلیل مشکل در دهانه‌ رحم باشد و یا اسپرم‌ها در رسیدن به لوله‌های رحم مشکل داشته باشند روش تلقیح داخلی رحمی اسپرم به‌کار می‌رود. در این روش از قبل برای تحریک تخمک‌گذاری از دارو استفاده می‌شود و سپس در روز تخمک گذاری پزشک اسپرم‌های مرد را جمع‌آوری می‌کند و آن‌ها را به واسطه‌ کاتتر پلاستیکی در رحم زن وارد می‌کند.

درمان ناباروری با جراحی
جراحی بیشتر در مواردی استفاده می‌شود که لوله‌های رحمی مسدود شده باشند و یا زن به آندومتریوز، فیبروئید، مشکلات آناتومیک اندام‌های تناسلی یا کیست تخمدان مبتلا باشد. پزشک در این زمینه طی عمل جراحی لاپاراسکوپی یا عمل وسیع شکمی در ابتدا علت ناباروری را به صورت دقیق‌تر بررسی می‌کند و ممکن است با بازکردن لوله‌ رحم یا خارج کردن بافت مشکل ناباروری را برطرف نماید.

روش‌های کمک به باروری
در صورتی که درمان‌های دیگر موثر نباشد، ناباروری به دلیل تعداد کم اسپرم‌ها باشد، لوله‌های رحمی مسدود باشند و یا عوامل ناشناخته‌ای مانع از لقاح شوند پزشک از روش‌های مدرن و پیشرفته‌ مثل لقاح خارج از رحم استفاده می‌کند. در این روش تخمک و اسپرم در خارج از رحم رشد می‌کنند و لقاح می‌یابند. لقاح خارج از رحم از روش‌های متداول و پیشرفته است که برای کمک به باروری بسیار موثر است. در این فرآیند گاهی از تکنیک میکرواینجکشن استفاده می‌شود که در آن اسپرم به داخل تخمک تزریق می‌شود.

برای آشنایی بیشتر درباره لقاح مصنوعی کلیک کنید.

روش‌های خانگی درمان ناباروری
مصرف میوه‌ی انار
انار میوه‌ای معجزه‌آسا در درمان ناباروری است. انار جریان خون را در دهانه‌ رحم افزایش می‌دهد و باعث ضخیم شدن پوشش آن می‌شود. انار همچنین در رشد و سلامت جنین و مادر در دوران بارداری موثر است. انار را به همراه پوست آن آسیاب کنید تا کاملا پودر شود؛ نصف قاشق چایخوری از این پودر را در آب گرم بریزید و این مخلوط را روزانه دوبار مصرف کنید. روشی دیگر آن است که هر روز آب انار را بگیرید و بنوشید.

مصرف خرما در درمان ناباروری
خرما جزو ساده‌ترین و موثرترین درمان‌ها است که تاثیر آن به دلیل غنی بودن از مقدار زیادی از اسیدهای آمینه است. برای درمان ناباروری با خرما 10 تا 12 عدد از آن را از هسته جدا کنید و به همراه مقداری گشنیز خوب هم بزنید تا به حالت خمیری شکل در بیاید. سپس 3 الی 4 لیوان از شیر گاو را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. این ترکیب را به مدت هفت روز پشت سر هم و دقیقا بعد از آخرین دوره‌ی قاعدگی مصرف کنید. همچنین اضافه کردن خرما به رژیم غذایی و به طور طبیعی در کمک به باروری بسیار موثر است.

سرکه سیب و درمان ناباروری
مصرف سرکه سیب توسط پزشکان نیز تجویز می‌شود و در درمان این عارضه تاثیر شگفت‌انگیزی دارد. مصرف سرکه سیب سموم بدن را خارج می‌کند و با متعادل ساختن هورمون‌های بدن اختلالات هورمونی را که مانع از باروری می‌شوند از بین می‌برد. سرکه سیب خاصیت اسیدی دارد و اثرات قلیایی بر بدن می‌گذارد که عمل لقاح و بارداری را آسان می‌کند. سرکه سیب می‌تواند عفونت‌های قارچی که باعث ناباروری می‌شوند را درمان کند. دو قاشق چایخوری از سرکه سیب به همراه یک لیوان آب را دوبار در روز مصرف کنید. در روشی دیگر می‌توانید مقداری از سرکه سیب را به آب وان اضافه کنید و 20 الی 30 دقیقه در آن بنشینید.

ویتامین اسید فولیک
اسید فولیک ویتامینی مقوی است که با بهبود تقسیم سلولی و تخمک گذاری به درمان ناباروری کمک می‌کند. متخصصان بهداشت و سلامت توصیه می‌کنند اسید فولیک را در کل دوران بارداری نیز مصرف کنید. شما می‌توانید اسیدفولیک را به عنوان مکمل غذایی و به دستور و تجویز پزشک مصرف کنید و یا از خواص آن در خوراکی‌های طبیعی مانند آووکادو، بروکلی، سبزیجات برگ‌دار، لوبیا، کشمش و عدس بهره‌مند شوید.

آشنایی با مرکز مشاوره حامی هنر زندگی
مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی با سابقه چندین ساله در ارائه خدمات درمانی در زمینه‌های مختلف روانشناسی اعم از خانواده، ازدواج، اعتیاد، جنسی، کودک، مشاوره شغلی، تحصیلی و ... جزء بهترین و جامع ترین مراکز خدمات روانشناسی است. این مرکز با گردهم آوری جمعی از متخصصین توانسته خدمات خود را با بالاترین سطح کیفیت ارائه دهد. حامی هنر زندگی با استفاده از ابزارهایی چون تلفن و اینترنت به مراجعان این امکان را داده تا در کمترین زمان ممکن در هر موقع از روز با بهترین متخصصان در زمینه مربوطه ارتباط برقرار کنند.

برای اطلاع بیشتر درباره روند دریافت مشاوره تلفنی کلیک کنید.

سوالات متداول
بهترین راهکارهای درمان ناباروری چیست؟
برای درمان‌ناباروری بسته به شرایط و علل ناباروری می‌توان از دارو درمانی، جراحی، انجام لقاح مصنوعی و حتی درمان‌های خانگی بهره برد. لازم است که مراجعه به متخصص با توجه به وضعیت خود بهترین راهکار درمانی را اتخاذ نمایید.


برای دریافت مشاوره در زمینه ناباروری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع: روش‌های درمان ناباروری


[ بازدید : 665 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مشاوره روانشناسی است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]